Aktuella resor

BTR-resor

Sammanställning resor 2023


Shoppingresa Burg – vårresa, 2 dagar, avresa lördag 15 april.

Vi åker till Calle i Burg där vi inleder med en vinprovning, därefter shoppar vi. Vi bor på Gasthof Meetz där vi äter middag med efterföljande dans/musikunderhållning. Halvpension. Besök på Bordershopen hemresedagen. Avresa från Kinna. Pris 2100:-/person.


Berlin på egen hand 4 dagar, avresa torsdag 4 maj

Vi åker till Berlin, där vi bor i 3 nätter på hotell Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz.

Dag 2 har vi guidad tur i staden. Som tillval finns det möjlighet att åka med upp i TV-tornet (bokas vid anmälan) Sedan får man gå på egen hand och göra egna upplevelser.

Dag 3 är egen tid i staden där resenärerna har att utforska Berlin på egen hand. För dem som vill kommer det att finnas en möjlighet att åka med till Olympiastadion.

Dag 4 åker vi hemåt. Vi stannar till vid Bordershopen. Avresa från Kinna. Pris prel 4350:-/person.


Smålandsturen 2 dagar, avresa tisdag 23 maj.

Vi åker till glasriket i Småland med en heldag inkl kväll i Kosta. Där får vi uppleva glasblåsning, hyttsill med underhållning, guidad rundtur i Mobergs-Utvandrarnas fotspår. Möjlighet till shopping.

Dag 2 är det lunch i Växjö samt besök i domkyrkan. Avresa Kinna och Borås. Pris 2400:-/person.


Resa i Tranåsbygden 1 dag, avresa onsdag 31 maj

Vi åker till norra Småland till trakten utanför Tranås för att ta oss till några olika besöksmål.

Vi besöker först Kvarnkulla trädgård med visningsträdgård, handelsträdgård, inredningsbutik mm.

Därefter tar vi oss till Nääs Gårdsbryggeri där vi äter lunch och får en ölprovning på deras egentillverkade öl samt tillfälle att handla i deras gårdsbutik med charkprodukter, öl, lammskinn mm.

Avslutningsvis åker vi vidare till Brostorps Gårdsmejeri där vi få eftermiddagsfika med kafe/té och deras hemlagade ostkaka samt att handla av deras mejeriprodukter såsom ostar, ostkaka mm.

Avresa Kinna, Borås. Pris 875:-/person.


Österrike (Uttendorf) 10 dagar, avresa fredag 11 augusti.

Resmålet är Stubacher Hof i Uttendorf där vi kommer att bo 7 nätter. Övernattning i Tyskland på ner- och hemresan. Resans avsikt är upplevelser samt avkoppling och njutning kombinerat med lite fysisk aktivitet för den som så önskar i form av promenader och vandringar. OBS! Dessa aktiviteter kommer att anpassas till resegruppens önskemål och förmåga. Vi kommer att göra några utflykter till sevärdheter som vi anpassar också till resegruppen och vad som majoriteten av gruppen önskar. Halvpension. Pris 10600:-/person.


Hallandsturen 1 dag, avresa onsdag 23 augusti.

Vi åker först till Grimetons radiostation där vi inleder med guidad tur i världsarvet och möjlighet att se sig omkring på egen hand. Efter detta besök tar vi oss till Öströö fårfarm. Vi inleder med lunch, därefter en guidad visning (fårsafari) där de berättar om sina djur och verksamhet. Efteråt blir det möjlighet att handla i deras gårdsbutiker med chark, delikatesser och hantverksprodukter. Dagen avslutas med ett besök på Höråsens plantskola i Tvååker. Avresa Borås och Kinna. Pris 850:-/person.


Resa i Skaraborg 1 dag, avresa prel onsdag 6 september Planering pågår.


Shoppingresa Burg – höstresa, 2 dagar, avresa lördag 14 oktober

Vi åker till Calle i Burg där vi inleder med en vinprovning, därefter shoppar vi. Vi bor på Gasthof Meetz där vi äter middag med efterföljande dans/musikunderhållning. Halvpension. Besök på Bordershopen hemresedagen. Pris 2100:-/person.


Julmarknad Burg/Lübeck 3 dagar, avresa måndag 4 december

På denna resa bor vi 2 nätter på Gasthof Meetz mellan Puttgarden och Burg där det blir musikunderhållning/dans första kvällen efter middagen. Vi inleder dock med en vinprovning på Calle i Burg ankomstdagen och möjlighet att shoppa efteråt. Det blir också möjligt att göra ett kort besök på den lokala julmarknaden i Burg. Dag 2 åker vi till Lübeck efter frukost och inleder med en guidad tur i staden och därefter blir det resten av dagen på julmarknaden, där där vi stannar en bit in på kvällen. Hemresa Dag 3. Besök på Bordershopen hemresedagen. Pris 3200:-/person.